sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

29 Mayıs, 2010

Mini mini çilek sosu dolgulu çikolatalı keklerim...



Çileklerin tadına doyum olmadığı bu günlerde, dolapta kalan çilekleri ne yapsam diye düşünürken bu mini kekler aklıma takıldı. Çilek ve çikolata müthiş bir lezzet birlikteliği... Geçenlerde bir yemek programında gördüğüm bu sostan ilham alarak hemen çikolatalı kekleri hazırladım, kekler soğuyunca iki dakika bile sürmeyen çilekli sosu hazırlayıp keklerin içine sıkıverdim. Yani bu kekler sürprizlerle dolu minik kekler. Isırınca içinde yumuşacık, mis kokulu çilek dolgusu var. İçlerini istediğiniz kadar sosla doldurabilirsiniz. Çok da kolay hazırlanan bu kekler, şipşak kahve saatlerinizin eşlikçisi olabilir. Afiyetler olsun...

Mini çilek sosu dolgulu çikolatalı kekler




Malzemeler ( 12 adet mini kek için)

2 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
1\2 su bardağı esmer şeker
2 çorba kaşığı krema+2 çorba kaşığı yoğurt+2 çorba kaşığı süt ( hepsini karıştır)
1\2 su bardağı sıvı yağ ( yukardaki karışımı su bardağına koy üzerini sıvıyağ ile tamamla)
1 su bardağı un ( yarısını tam buğday unu kullanabilirsiniz ben öyle yaptım)
3 çorba kaşığı kakao
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

krema için malzemeler

3\4 su bardağı doğranmış çilek
1\2 su bardağı pudra şekeri
4 dolu çorba kaşığı mascarpone peyniri ( tüm marketlerde Trakya Çifttliği markasıyla bulunuyor)
1 çay kaşığı Cointreau ( portakal likörü)

Yapılışı

Fırınımızı 190 dereceye ayarlıyoruz. Muffin kalıplarının içine kağıt kek kapları koyup yağlıyoruz.

Kekin katı malzemelerinden un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırıyoruz.

Yumurta, vanilya ve şekeri krema haline getiriyoruz. Sıvı malzemeleri ve unu karıştırıp kağıt kapların yarısına kadar dolduruyoruz. Eğer çok doldurursanız taşıyorlar.

Sıcak fırında 15-20 dakika, kürdan batırınca bulaşmayana dek keki pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Kremayı hazırlamak için tüm malzemeleri robota koyup çekiyoruz. Sıkma torbamıza kremayı dolduruyoruz ve kremayı sıkmak için ince uzun ucu kullanıyoruz.

Kekler soğuduktan sonra kağıt kaplardan çıkarıyoruz ve keklerin alt tarafından kremanın ince ucunu keke sokarak kremayı sıkıyoruz ta ki kek iyice tombullaşana kadar.

5 Comments:

At 3:19 ÖS, Blogger daimamutfak said...

Begümcüğüm merhaba.çok hoş görünüyorlar . ellerine sağlık..neriman

 
At 5:11 ÖS, Blogger begüm said...

Neriman Hanım merhabalar!!!!!!!

Çok çok teşekkürler.Umarım iyisinizdir. Çok uzun zamandır görüşemedik. En kısa zamanda biraraya geliriz inşallah...

Sevgilerimle

 
At 8:44 ÖÖ, Anonymous rabia said...

bloğunuz ve tarifleriniz çok güzel.ellerinize sağlık.bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.sevdiklerinizle nice bayramlar geçirmenizi dilerim.hoşçakalın.

 
At 3:17 ÖS, Blogger Gezi/yorum... said...

Aman tanrımm soslar kekin içinde nasıl güzel görünüyor öylee çok lezzetli olmalı...

 
At 1:59 ÖS, Blogger daimamutfak said...

Begüm Hanımcığım inşallah iyisinizdir.Epeydir yoksunuz merak ettim..Hepimiz tembel çıktık ayarlama yapıpta bir araya gelemedik.Bir toplantı olursa haberim olsun.Sizleri görmek çok hoş olur..sevgilerle.

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors